During the UK's Black History Month 2023

Visit
The Museum
of Afro Hair ​

Saturday 7 October 2023
Hammersmith, London

Visit the Museum of Afro Hair! Explore exhibits, and dive into hands-on workshops. Whether you’re taking a selfie or engaging in an afro hair workshop, you’ll have a fun time. We celebrate Afro hair and promote understanding, self-love, and inclusivity. Come and join us for a day filled with learning and inspiration. Don’t miss out – your enjoyable experience awaits!

🕒 Saturday 7 October, 10 AM to 7 PM
📍Novotel London West, Floor 1, London, W6 8DR
🎉 Part of CURLYTREATS Festival

In partnership with:

SPOT OF GLAM

Days
Hours
Minutes
Seconds
Sat 7 October | Novotel London West, Floor 1, London, W6 8DR

Choose Your Tickets for the Museum of Afro Hair

Sat 7 October | Novotel London West, Floor 1, London, W6 8DR

Workshop Facilitators.

Sat 7 October | Novotel London West, Floor 1, London, W6 8DR

What's On!

10:00 AM – 10:30 AM
( 30 Mins )

Registration and Networking 

10:30 AM – 11:30 AM
( 1 Hour )

Language of Fabric: Head Wrapping

Skilled Art Teacher, Amma Serwaa Asantewaa Gyimah will guide you through the world of Head Wraps. Get hands-on practical background and become proficient in various African head-wrapping styles using doll heads.

Workshop Facilitator: Amma Serwaa Asantewaa Gyimah, Skilled Art Teacher

12:00 PM – 2:00 PM
( 2 Hours )

Braids & Banter: Learn How to Braid

Step into a world of creativity, style, and self-expression as expert hairstylist, Uche Abua guides you through learning how to braid. Whether you’re a complete beginner or already have some braiding skills, take your abilities to the next level.

Workshop Facilitator: Uche Abuah – Owner & Head Stylist of Natural Gloe

2:30 PM – 4:00 PM
( 1.5 Hours )

Strands of Identity: Afro Hair’s Heritage

Journey through time as we unravel the tapestry of diverse styles, rituals, and stories that have adorned heads with beauty and pride – with Historian and Cofounder of Black History Studies, Charmaine Simpson.

Workshop Facilitator: Charmaine Simpson – Historian & Cofounder of Black History Studies

4:30 PM – 6:30 PM
( 2 Hours )

Sip, Paint & Whine Your Waist:
Afro Art

Ready for an energetic celebration combining the vibrancy of Afro-art, dance rhythm, and wine? Visual Artist, Lindsey Daniella will guide you through our Afro art paint workshop. No prior experience needed.

Workshop Facilitator: Lindsey Daniella – Visual Artist

6:30 PM – 7:00 PM
( 30 Mins )

Networking and Shopping in the Festival Marketplace
Sat 7 October | Novotel London West, Floor 1, London, W6 8DR

Museum of Afro Hair in the Heart of Hammersmith

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy

Stay connected and be the first to know about our latest news and events. Sign up now!